Снимка PixabayЕнергийна криза застрашава Албания. Албанският премиер Еди Рама предупреди, че

...
Снимка PixabayЕнергийна криза застрашава Албания. Албанският премиер Еди Рама предупреди, че
Коментари Харесай

Албанският премиер: Албания е заплашена от тежка енергийна криза

Снимка Pixabay

Енергийна рецесия заплашва Албания. 

Албанският министър председател Еди Рама предизвести, че страната е застрашена от тежка енергийна рецесия заради скока на цените на силата на международния пазар, написа белградската „ Политика “, предава

Рама сподели на изключителна конференция, че последствията от повишението на цените на горивата и газа са забележими по целия свят и че Албания не може да избегне обстановка, която той съпоставя с последствията от пандемия или земетресение.

„ Отварянето на стопанските системи след пандемията и нарасналото търсене на сила доведоха до 250-процентов скок в цените на газа и 80 -процентно повишаване на цената на въглищата, до момента в който цената на петрола скочи от 60 $ за барел през август на 80 $ през днешния ден “, сподели Рама.

Както изясни той, съгласно днешните прогнози цената на петрола може да доближи 100 $ за барел до края на годината, оповестяват албанските медии.

За Албания междинната годишна изкупна цена на вносна сила се е нараснала съвсем три пъти спрямо предходната година, означи още албанският водач.

Той даде обещание, че държавното управление ще направи всичко, с цел да отбрани застрашеното население и дребния бизнес от въздействието на новата рецесия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР